Bănci și Asigurări

BT: Înainte de criză dădeam credite pentru IMM şi pe 20 de ani, acum media e de 4-7 ani

BT: Înainte de criză dădeam credite pentru IMM şi pe 20 de ani, acum media e de 4-7 ani

Tiberiu Moisă

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.11.2012, 18:42 3888

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit cu capital majoritar privat local, a scurtat maturitatea creditelor acordate clienţilor IMM la o medie de 4-7 ani, comparativ cu anii de dinaintea crizei, când acorda finanţări şi pe perioade de 20 de ani, afirmă Daniel Szekely, director pentru clienţi IMM.

 

El spune că înainte de 2008 sectorul comerţului era "campion" în luarea de credite, urmat îndeaproape de sectorul producţiei, dar că acum raportul s-a inversat în favoarea activităţilor productive.

"Sectorul IMM-urilor are cea mai dinamică evoluţie, se deschid anual în România între 50.000 şi 70.000 de firme, iar una din două companii se închide în decursul unui an", a declarat Tiberiu Moisă, directorul executiv clienţi corporativi şi IMM în Banca Transilvania. El spune că întreprinderile mici au fost primele lovite de criză, dar că şi-au revenit cel mai repede în comparaţie cu companiile mari, având şi posibilitatea de a-şi schimba domeniul de activitate mai uşor.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO