Bănci și Asigurări

BT are 5 mil. euro pentru comertul exterior

16.09.2004, 00:00 19



Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre va acorda Bancii Transilvania o linie de finantare in valoare de cinci milioane euro pentru sustinerea si dezvoltarea comertului exterior, semnarea documentelor intre cele doua institutii financiare urmand sa aiba loc astazi.



Black Sea Trade and Development Bank este o institutie financiara infiintata in anul 1999, cu participarea statelor din zona de cooperare economica a Marii Negre, respectiv Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Romania, Rusia, Turcia si Ucraina.



Cu un capital social de 1,3 miliarde de dolari, banca are ca obiectiv sprijinirea dezvoltarii economice si cooperarii regionale prin proiecte de finantare destinate atat sectorului public, cat si celui privat.



Infiintata in decembrie 1993, Banca Transilvania (BT) are un capital social de 970,9 miliarde lei, care va fi majorat pana la 1.334,9 miliarde lei prin capitalizarea rezervelor si aporturi banesti din partea actionarilor.



Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare controleaza 15% din titlurile bancii din Cluj-Napoca, plasandu-se pe prima pozitie in randul actionarilor.



BT are o retea teritoriala formata din peste 80 de unitati.



Titlurile bancii sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.



Actiunile Banca Transilvania au o valoare nominala de 1.000 de lei. Titlurile bancii au fost cotate ieri la 7.300 lei, in urcare cu 1,39%.



Banca Transilvania a realizat, in primul semestru, un profit de 280 miliarde lei (circa 6,9 milioane euro), in crestere cu 43% fata de perioada similara a anului trecut si reprezentand peste 60% din castigul raportat pe intreg anul 2003.



Bilantul bancii evidentiaza o crestere a activelor de 32,3%, pana la 18.797 miliarde lei (458 milioane euro).



In primele sase luni, soldul creantelor asupra clientelei a urcat cu 33%, pana la 11.402 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO