Bănci și Asigurări

Brokerul de asigurări Globasig şi-a setat o creştere de 20% a intermedierilor în 2017, până la 70 mil. lei

Brokerul de asigurări Globasig şi-a setat o creştere...

Autor: Anelis Baciu

21.06.2017, 00:05 244
Compania de brokeraj în asigurări Globasig şi-a bugetat în acest an prime intermediate în valoare de 70 milioane de lei (15,5 mil. euro), ceea ce înseamnă o creştere de circa 20% faţă de 2016, potrivit lui Antonio Babeti, director general şi acţionar al Globasig.
 
„Am intermediat anul trecut prime de asigurare în valoare de 58 de mi­lioane de lei, iar pentru acest an ne-am propus să ajungem la inter­me­dieri de 70 milioane de lei, o creştere de circa 20%. Această creştere are trei surse: oameni noi, dezvoltarea or­ganică a celor 45 de birouri pe care le avem în sistem franciză la nivel na­ţio­nal, dar şi dezvoltarea businessului pro­priu“, a explicat Antonio Babeti. Businessul pro­priu gene­rea­ză în pre­zent aproximativ o trei­me din afacerile to­tale ale Globasig.
 
Structura portofoliului de intermedieri ale Globasig este formată în proporţie de 68% din asigurări auto obligatorii (RCA). La nivel de pia­ţă, primele intermediate pe segmentul RCA re­pre­zentau 59% din totalul intermedierilor reali­za­te de brokeri anul trecut, echivalentul a 3,6 mi­liar­de de lei. În ceea ce priveşte structura in­terme­die­rilor în funcţie de segmentul retail cor­porate, aces­ta din urmă reprezintă 40-50% din afacerile totale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO