Bănci și Asigurări

Brokerii de asigurări şi-au încetinit avansul semnificativ pe RCA în T1/2023. Safety Broker conduce în continuare topul, urmat de Destine Broker şi Inter Broker

Brokerii de asigurări şi-au încetinit avansul...

Autor: Mircea Nica

15.08.2023, 08:30 195

♦ După ce anul trecut brokerii au intermediat prime pe zona RCA mai mult decât duble, acum volumul intermedierilor calcă frâna ♦ Creşterile consemnat de brokeri pe zona RCA sunt modeste, în ciuda faptului că această linie de business reprezintă peste 60% din totalul intermedierilor din zona asigurărilor generale.

Companiile de brokeraj au con­semnat la finalul primelor trei luni din 2023 un avans uşor de doar 3,7% al volumului de prime brute inter­mediate pe segmentul RCA, până la 2,2 mld. lei, după ce în urmă cu un an principalii jucători bifau în portofolii mai mult decât dublări ale volumelor de intermedieri pe acest segment, po­trivit datelor publicate de repre­zen­tanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor din primul trimestru al anului 2023.

În ceea ce priveşte principalii jucă­tori pe această linie de business, Safety Broker conduce clasamentul, cu un volum al primelor brute inter­mediate la finalul primleor trei luni din 2023 de 244,3 mil. lei, consem­nând un avans de doar 1,5% faţă de perioada similară a anului trecut. Comparativ, în primele trei luni din 2022, Safety Broker înre­gistrase mai mult decât o dublare a intermedie­rilor pe zona RCA.

Poziţia a doua în top 10 cei mai mari brokeri de asigurări în funcţie de volumul intermedierilor pe segmen­tul RCA în T1/2023 este ocupată de Destine Broker, care a înregistrat un nivel al primelor brute intermediate de 217,9 mil. lei, similar cu nivelul din primele trei luni ale anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO