Bănci și Asigurări

BRD, a treia bancă din piaţă, a obţinut în T1/2023 un profit de 333 mil. lei, în creştere cu 35%, la venituri de 893 mil. lei, plus 17%. François Bloch, CEO: Activitatea de creditare şi-a menţinut tendinţa crescătoare, cu o majorare importantă a volumului finanţărilor pentru companii

François Bloch, CEO al BRD:  Cu profilul său puternic, BRD îşi continuă parcursul de partener de încredere şi relevant atât pentru clienţii săi, cât şi pentru economia românească.

François Bloch, CEO al BRD: Cu profilul său puternic, BRD îşi continuă parcursul de partener de încredere şi relevant atât pentru clienţii săi, cât şi pentru economia românească.

Autor: Claudia Medrega

15.05.2023, 00:06 341

Activitatea de creditare pe segmentul companii a înregistrat un avans de 28,8% an/an, pe baza creşterii cu 30,4% pe segmentul IMM-urilor, cât şi ca urmare a creşterii creditării companiilor mari (+28,0% an/an) „Rezultatele financiare din primul trimestru au reflectat dinamica puternică, cu o creştere ridicată a veniturilor, în timp ce evoluţia cheltuielilor de exploatare a fost menţinută sensibil sub nivelul inflaţiei“, spune şeful BRD.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a reuşit să obţină în primul trimestru (T1) din 2023 un profit net de 332,7 mil. lei, în creştere cu 35,4% faţă de rezultatul din T1/2022, în contextul creşterii creditării şi a veniturilor.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost în T1/2023 de 342 mil. lei, cu 30% mai mare faţă de T1/2022.

„Rezultatele financiare din primul trimestru au reflectat dinamica puternică, cu o creştere ridicată a veniturilor, în timp ce evoluţia cheltuielilor de exploatare a fost menţinută sensibil sub nivelul inflaţiei. Costul riscului a fost foarte redus, în timp ce indicatorii de risc au rămas la niveluri robuste, reflectând calitatea ridicată a activelor. Toate acestea s-au tradus printr-o rentabilitate ridicată, profitul net crescând cu 30%, iar ROE atingând 19% în primul trimestru al anului. Cu profilul său puternic, BRD îşi continuă parcursul de partener de încredere şi relevant atât pentru clienţii săi, cât şi pentru economia românească“, a spus François Bloch, CEO al BRD-SocGen.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO