Bănci și Asigurări

BRD şi-a luat şef pe divizia de gestionare a neperformantelor de la rivalii de la Raiffeisen Bank

BRD şi-a luat şef pe divizia de gestionare a...

Autor: Razvan Voican

24.03.2014, 00:00 2062

BRD-SocGen, care a ajuns anul trecut la o pondere a creditelor neperformante de peste 36% pe segmentul corporate, a recrutat-o pe Georgina Popescu din grupul Raiffeisen pentru postul de director executiv al diviziei de administrare a neperformantelor.

Ea a venit în BRD de la Viena, unde în ultimii trei ani coordonase activităţile de restructurare-remediere a creditelor neperformante la nivelul a 15 bănci din regiune membre ale Raiffeisen Bank International, câştigând experienţă în domeniul rezolvării cazurilor mari de nerambursare a împrumuturilor. Anterior Georgina Popescu lucrase pentru Raiffeisen Bank România începând din 2004, mai întâi pe zona de management al riscului şi apoi pe restructurări de credite.

WikiZF: Profilul companiei BRD

WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen Bank

Şi-a început cariera bancară în 1998 la EximBank. A absolvit Facultatea de relaţii economice internaţionale din ASE Bucureşti şi are un master în tranzacţii economice europene. Intrând în echipa BRD ea preia gestionarea unuia dintre cele mai mari portofolii de credite neperformante de pe piaţă. La sfârşitul lui 2013 unu din cinci credite din portofoliul băncii era încadrat în categoria celor cu întârzieri mai mari de 90 de zile şi/sau aflate în litigiu.

Georgina Popescu lucrează sub coordonarea directorului general adjunct pe risc Didier Colin, 50 de ani, adus anul trecut de Société Générale să rezolve vulnerabilităţile din sistemul de management al riscului şi să pună la punct o strategie de digerare a portofoliului de neperformante.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO