Bănci și Asigurări

BRD primeşte pentru a şaptea oară în ultimii opt ani, premiul pentru ”cel mai bun furnizor de servicii şi produse de trade finance din România”, din partea publicaţiei americane Global Finance

BRD primeşte pentru a şaptea oară în ultimii opt ani,...

Autor: Cristina Bellu

30.01.2023, 12:15 273

BRD-Groupe Société Générale a primit, pentru a şaptea oară în ultimii opt ani, din partea publicaţiei americane Global Finance, premiul ”Best Trade Finance Provider”, în cadrul competiţiei anuale “The World’s Best Trade Finance Providers 2023”, care îi desemnează pe cei mai buni furnizori de servicii şi produse de trade finance din peste 100 de ţări şi teritorii.

Criteriile pentru desemnarea câştigătorilor includ, printre altele, volumul tranzacţiilor, aria de acoperire a serviciilor, calitatea serviciilor pentru clienţi, pricingul competitiv şi inovarea tehnologică.

BRD reuneşte în departamentul său Global Transaction Banking 4 linii de business : plăţi şi cash management, trade services, bănci corespondente şi factoring, centre de expertiză dedicate clienţilor, de la companii foarte mici la mari companii multinaţionale şi instituţii financiare.

Premiul « Global Finance » pentru activitatea de trade finance se adaugă distincţiilor obţinute de BRD în factoring. Conform ultimelor date disponibile la nivelul Factors Chain International, BRD este pe locul 14 mondial la categoria Cel mai bun factor de import şi export (din circa 400 de factori din peste 90 de ţări din întreaga lume) şi deţine o cotă de 26% din piaţa românească a factoringului.

"BRD a făcut pionierat pe piaţa românească în ceea ce priveşte serviciile de trade finance, căutând mereu să aducă îmbunătăţiri suplimentare la nivelul calităţii, vitezei şi fiabilităţii ", a spus Maria Rousseva, Director General adjunct al BRD, responsabilă cu activităţile de corporate banking.

Specializată pe domeniul bancar şi al pieţelor financiare, revista Global Finance a fost fondată în 1987 la New York si are peste 50.000 cititori în 193 de ţări. Premiile ”Global Finance” recompensează instituţiile financiare cele mai performante din diferitele regiuni ale lumii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO