Bănci și Asigurări

BRD nu se opreste din crestere

25.07.2001, 00:00 13



Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD) a inregistrat ieri o noua crestere spectaculoasa la Bursa. In numai o luna, BRD a castigat aproape 30%, din care in ultima saptamana - 19,5%.

Brokeri cred ca pe piata au aparut investitori noi sau este posibil ca cei vechi sa fi decis sa-si mareasca participatia. De asemenea, in piata sunt informatii potrivit carora BRD ar urma sa faca o reevaluare a activelor. Presedintele BRD, Bogdan Baltazar a declarat pentru Ziarul Financiar ca in prezent se analizeaza posibilitatea efectarii unei reevaluari de active.

BRD a deschis sedinta de ieri la 18.600 lei/actiune, pentru a urca pe parcursul sedintei pana la un maxim de 19.600 lei/actiune. La acest pret maxim s-a incheiat si ultima tranzactie, cresterea fiind de 5,38% fata de sedinta de luni.

"BRD a intrat pe un trend crescator de saptamana trecuta si ma astept sa creasca in continuare. Din analiza tehnica rezulta un prag de rezistenta la 22.000 lei/actiune", a declarat Gabriel Rotaru, analist la Intercapital Invest.

Lichiditatea a fost foarte ridicata, valoarea tranzactiilor ridicandu-se la 3,21 miliarde lei, adica 37,58% din valoarea totala a tranzactiilor de la Bursa.

"Cred ca actiunea are posibilitati destul de mari de crestere tinand cont de faptul ca actiuni noi pe piata nu pot aparea decat de la salariati", a declarat Alin Brendea, director de operatiuni la Prime Tranzaction.

Bogdan Baltazar spune ca nu vede nimic surprinzator in aceasta crestere, si ca de fapt pretul actual al actiunilor BRD nu reflecta fundamentele bancii.

"Cresterea este mult sub ceea ce ar trebui sa fie. Pretul real al unei actiuni ar trebui sa fie de 5-6 ori mai mare. Aceasta valoare este data de imperfectiune bursei de valori pe de o parte, dar si de lipsa unor investitori strategici care sa o miste", spune Baltazar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO