Bănci și Asigurări

BRD creste, Banca Transilvania stagneaza

21.10.2001, 00:00 12



Actiunile Bancii Romane pentru Dezvoltare -Groupe Societe Generale au crescut ieri cu 3% fata de ziua precedenta, brokerii punand cresterea pe seama aparitiei unui cumparator strategic, de pe o parte, dar sI pe seama rezultatelor financiare obtinute de banca la 9 luni.

Banca Transilvania a stagnat ieri, desI o parte din traderi se asteptau la o evolutie usor crescatoare.

"Este posibil ca pe BRD sa fi intrat un cumparator strategic. Dar nu trebuie sa neglijam nici rezultatele financiare care au fost bune", a comentat un broker.

BRD a raportat miercuri ca a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit net de 1.353,056 miliarde de lei, aproximativ de 45 milioane de dolari.

Potrivit acestor date, profitul net pe actiune la sfarsitul trimestrului trei a fost de 3.883 lei/actiune, in conditiile in care valoarea nominala a unui titlu BRD este de 5.000 lei.

Pe parcursul sedintei de tranzactionare de ieri au fost schimbate 91.600 actiuni BRD, pretul acestora osciland in intervalul 20.200-20.500 lei/actiune. La inchidere ultimul pret a fost de 20.400 lei/actiune.

Banca Romana pentru Dezvoltare este una dintre cele mai lichide actiuni din piata, fiind in atentia multor speculatori.

In ultima vreme pe aceasta actiune au predominat ordinele de vanzare, la inceputul saptamanii reusindu-se chiar atingerea minimului ultimelor doua luni - 18.200 lei/actiune. Ieri, pe aceasta actiune, s-au facut tranzactii de 12,83 miliarde de lei.

Pentru Banca Transilvania pretul a oscilat in intervalul 2.700-2.750 lei/actiune, valoarea totala a tranzactiilor fiind de 201,69 milioane de lei. Ultimele tranzactii s-au facut la 2.700 lei/acaiune, acesta fiind de altfel sI pretul de la inchiderea precedenta.

"Aceasta actiune sI-a cam gasit pretul de echilibru", mai spune brokerul citat.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO