Bănci și Asigurări

BRD, a treia bancă de pe piaţa locală după active, desemnată ’’Banca anului în România” de publicaţia financiară The Banker, parte din grupul Financial Times

Maria Rousseva, CEO, BRD Groupe Societe Generale

Maria Rousseva, CEO, BRD Groupe Societe Generale

Autor: Cristina Bellu

04.12.2023, 11:24 432

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a primit titlul de ’’Banca anului în România” în 2023 din partea revistei britanice The Banker, parte a grupului Financial Times.

Performanţa financiară, capacitatea de adaptare la mediul economic, calitatea parteneriatelor strategice cu clienţii, competitivitatea, folosirea tehnologiei, caracterul inovator şi diversificat al strategiei de creştere, produsele şi serviciile noi, reprezintă principalele criterii care au contribuit la desemnarea poziţiei obţinute, potrivit oficialilor băncii.

”Această distincţie este rezultatul muncii unei echipe competente, dedicate şi ambiţioase, şi al încrederii pe care clienţii, partenerii şi ceilalţi stakeholderi ai noştri ne-o acordă în fiecare zi ”, a spus Maria Rousseva, CEO, BRD Groupe Societe Generale.    

Înfiinţată în anul 1926, The Banker este o publicaţie financiară recunoscută la nivel global, axată pe domeniul bancar şi pe cel al pieţelor financiare. Premiile ”The Banker” recompensează instituţiile financiare cele mai performante şi cele mai bune bănci din peste 120 de ţări.

BRD marchează în 2023, o sută de ani de la înfiinţare sub numele de Societatea Naţională de Credit Industrial (SNCI). Aceasta a avut, sub diverse denumiri, până în 1990, rolul de bancă de investiţii a Statului Român. Pe 1 Decembrie 1990, Banca de Investiţii a obţinut licenţa de bancă universală, schimbându-şi numele în Banca Română pentru Dezvoltare. Pe 14 decembrie 1998, Fondul Proprietăţii de Stat a semnat contractul de privatizare a BRD cu grupul bancar francez Société Générale, moment de la care se împlinesc în curând 25 de ani.  

BRD Groupe Société Générale operează o reţea de 432 de unităţi. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii septembrie 2023, la 77 miliarde lei.

Instituţia face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 117.000 de angajaţi în 60 de ţări şi 25 de milioane de clienţi la nivel mondial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO