Bănci și Asigurări

Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank: Există în continuare foarte mult potenţial în sistem şi în economia reală pentru finanţare şi există apetit. Cum este împărţit acest apetit de finanţare între diferite bănci ţine de politica şi strategia fiecărei bănci în parte

Bogdan Neacşu, şeful CEC Bank:
Până la urmă angajamentul nostru ca bancă pentru ce înseamnă economia reală şi sprijinul antreprenorilor este dovedit prin cifre. Ne asigurăm că şi în continuare vom avea resursele necesare pentru a sprijini proiectele de investiţii şi zona această a capitalului de lucru pentru a pune în mişcare businessurile şi proiectele.

Bogdan Neacşu, şeful CEC Bank: Până la urmă angajamentul nostru ca bancă pentru ce înseamnă economia reală şi sprijinul antreprenorilor este dovedit prin cifre. Ne asigurăm că şi în continuare vom avea resursele necesare pentru a sprijini proiectele de investiţii şi zona această a capitalului de lucru pentru a pune în mişcare businessurile şi proiectele.

Autor: Mircea Nica

30.10.2023, 09:30 122

♦ Ne capitalizăm continuu şi prin resursele noastre pentru că generarea de profit ne ajută să facem această capitalizare indirectă ♦ În ultimii doi ani, ponderea creditelor de investiţii a crescut semnificativ, ceea ce înseamnă că antreprenorii înţeleg să investească în businessul lor pentru a-şi pregăti afacerile pentru maturizare, a spus Bogdan Neacşu în cadrul conferinţei ZF Investiţi în România! organizată la Arad.

Sistemul financiar bancar şi economia reală au în continuare foarte mult potenţial şi există apetit pentru finanţare, dar modul în care se împarte acest apetit de finanţare între diferite bănci ţine de politica şi strategia fiecărei bănci în parte, a spus Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank, în cadrul conferinţei ZF Investiţi în România! organizată în parteneriat cu CEC Bank la Arad.

„Vorbim de un ritm de creştere a activităţii bancare, cel puţin până în ziua de astăzi, undeva la 5,5%. Este un ritm mai mic decât anul trecut, când a fost un ritm de peste 10%, dar este un ritm de creştere. Acest lucru înseamnă că există în continuare foarte mult potenţial în sistem şi în economia reală pentru finanţare şi există apetit. Cum este împărţit acest apetit de finanţare între diferite bănci ţine de politica şi strategia fiecărei bănci în parte“.

Bogdan Neacşu a mai explicat că procesul de capitalizare are loc încontinuu, şi din resursele proprii ale băncii, pentru că generarea de profit ajută la capitalizarea indirectă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO