Bănci și Asigurări

BNR va lansa pe 7 decembrie în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Muzeului Militar Naţional, la un pret de vânzare de 490 lei, fără TVA

Autor: Cosmin Pirv

06.12.2023, 11:10 19

BNR va lansa joi, 7 decembrie, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”.

Potrivit BNR, aversul monedei redă partea centrală a clădirii Muzeului Militar Naţional ,,Regele Ferdinand I” din Bucureşti, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”. Reversul monedei prezintă primul sediu al Muzeului Militar Naţional (Palatul Artelor din Bucureşti), portretul Regelui Ferdinand I şi inscripţiile ,,MUZEUL MILITAR NATIONAL”, ,,REGELE FERDINAND I” şi ,,100 ANI”.

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 490 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Muzeului Militar Naţional ,,Regele Ferdinand I” au putere circulatorie pe teritoriul României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO