Bănci și Asigurări

BNR va începe să facă raportări la Autoritatea Bancară Europeană

Autor: Claudia Medrega

18.07.2011, 00:00 88

BNR va trebui să notifice Autorităţii Bancare Europene oriceautorizaţie acordată unei instituţii de credit, precum şi oriceretragere de autorizaţie sau încetare a valabilităţii acesteia,potrivit unui proiect de lege publicat pe site-ul Ministerului deFinanţe.

Până acum, aceste notificări erau transmise de către bancacentrală Comisiei Europene. Autoritatea Bancară Europeană este unorganism de reglementare nou creat la nivelul Uniunii Europene,care a început să funcţioneze din acest an. Printre atribuţiileinstituţiei se numără şi păstrarea unei evidenţe a tuturorinstituţiilor de credit din statele membre UE.

Conform proiectului de lege, BNR poate notifica AutorităţiiBancare Europene şi situaţiile în care o autoritate competentă nui-a comunicat informaţii esenţiale sau dacă o solicitare decolaborare, în special prin schimb de informaţii relevante, a fostrespinsă sau tergiversată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO