Bănci și Asigurări

BERD a cumpărat obligaţiuni verzi de 53 mil. lei (11 mil. euro) de la Raiffeisen Bank România

BERD, unul dintre cei mai mari finanţatori insitutţionali ai României, a cumpărat obligaţiuni verzi vândute săptămâna trecută de Raiffeisen Bank România,  investiţia fiind de 53 milioane lei, echivalentul a 11 milioane de euro.

Raiffeisen Bank a vândut obligaţiuni verzi de 400 de milioane de lei, echivalentul a 81 milioane de euro, cu o scadenţă la 5 ani şi care vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Oferta a fost subprasubscrisă de 1,6 ori.

Obligaţiunile verzi prin care Raiffeisen vrea să finanţeze proiecte verzi în România vor fi folosite pentru baza de capital a băncii, după aprobarea BNR.

BERD a cumpărat în ultimii 5 ani 11 seriii de obligaţiuni edmise de diferite entităţi din România, investiţia totală depăşind 530 milioane de euro.

Până în prezent, BERD a investit aproape 9 miliarde de euro în Românnia, dintre care 76% în sectorul privat.

Mark Davis, directorul lregional BERD pentru România şi Bulgaria, spune că banca vrea să fie în prima linie în efortul de a construi o piaţă de capital puternică în România. Şi de aceea investiţia în prima emisiune de obligaţiuni verzi a fost o oportunitate.

Această emisiune deschide calea unor finanţări sustenabile, aşa cum indică şi reacţia pieţei.

Stven van Groningen, preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank România, a menţionat că prin această vânzare de obligaţiuni verzi vrem să ne reafirmăm angajamentul de a construi o comunitate sustenabilă prin mobilizarea de resurse pentru proiecte care pot genera o valoare adăugată pozitivă social şi cu un impact asupra mediului.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.