Bănci și Asigurări

BCR Viaţă a vândut poliţe de 262 mil. lei anul trecut, în creştere cu 80%

BCR Viaţă a vândut poliţe de 262 mil. lei anul...

Autor: Anelis Baciu

01.03.2016, 00:04 162
BCR Asigurări de Viaţă, companie controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a subscris prime în valoare de 262 milioane de lei (59 mil. euro) anul trecut, cu peste 80% mai mult decât în 2014. Avansul afacerilor a fost suţinut atât de creşterea vânzărilor  de asigurări de credite, cât şi unit-linked (asigurări cu componentă investiţională).

„Structura portofoliului nostru este echilibrată: jumătate din subscrieri sunt din asigurări tradiţionale, iar cealaltă jumătate din asigurări cu componentă investiţională. Anul tre­cut am avut vânzări mai mari şi de asigurări legate creditelor, dar şi de asigurări unit-linked. Ceea ce vedem în piaţă este că revine atractivitatea asigurărilor ca urmare a scă­de­rii do­bân­zilor“, a declarat Sorin Mititelu, director general al BCR Viaţă.

Cu o cotă de piaţă de peste 14%, BCR Viaţă a revenit anul trecut pe locul doi în piaţă, după NN Asigurări. Asigură­to­rul pierduse locul secund în 2013 ca urmare a fuziunii dintre Metro­politan Life (fosta Aviva) şi Alico.

Potrivit lui Mititelu, BCR Viaţă şi-a bugetat în acest an afa­ceri în creştere cu peste 5%.

Un focus al companiei în acest an va fi dezvoltarea asigu­ră­rilor de sănătate şi de accidente. De altfel, compania pre­găteşte lansarea de noi produse sau îmbunătăţirea celor exis­tente în perioada următoare. BCR Viaţă are în jur de 20.000 de asiguraţi pe segmentul asigurărilor de sănătate, cererea pe acest segment venind în principal din zona companiilor.

Mititelu spune că odată cu majorarea deductibilităţii în acest an, la 400 de euro atât la angajator, cât şi la angajat, a observat un interes mai mare din partea companiilor pentru achi­ziţionarea de poliţe de sănătate.

„Companiile vin spre asigurători, cer oferte, compară. Sunt proactive. Înainte, mergeau asigurătorii la angajatori pentru a-i convinge să cumpere asigurări de sănătate“, a explicat Mititelu.

Piaţa asigurărilor de viaţă a crescut cu 11% anul trecut până la 1,8 miliarde de lei (405 mil. euro), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Primele subscrise din asigurări de viaţă reprezintă numai o cincime din afacerile industriei de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO