Bănci și Asigurări

BCR promoveaza ipotecarele in euro cu dobanda de 4,95%

09.05.2008, 20:23 20

BCR vinde pana pe 15 iulie credite imobiliare si ipotecare in euro al caror pret porneste de la 4,95% pe an in primele sase luni si urca la 7,95% pe an in urmatoarele douasprezece luni.
Apoi, costul creditului devine variabil in functie de rata de referinta a bancii pentru imobiliare, respectiv de rata internationala EURIBOR la sase luni pentru ipotecare.
"Incurajam contractarea de credite ce au ca destinatie investitiile imobiliare in euro, avand in vedere procesul de convergenta la moneda europeana", a declarat Monica Boerescu, director executiv al directiei credite retail din BCR.
Pentru creditele contractate in perioada promotiei, banca sustine ca nu va percepe comisioane lunare pe toata perioada de creditare. BCR are o retea de 22 de centre dedicate vanzarilor de credite pentru investitii imobiliare, in care asigura servicii de consultanta si poate prezenta oferte de locuinte pe baza colaborarii cu agentii imobiliare si dezvoltatori.
Andreas Treichl, CEO al Erste Bank si presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR, a anuntat recent o campanie de proportii pentru promovarea creditelor ipotecare in euro la cea mai mare banca de pe piata, in replica la ofertele lansate de alti jucatori in franci elvetieni sau yeni. El sustine ca in cazul creditelor ipotecare in euro riscul este "complet administrabil".
"Noi la BCR vom incepe o campanie pentru ipotecare in euro, la o dobanda aproape de 5%, pentru ca finantarea pe termen lung in euro nu ridica o problema deosebita atat timp cat exista un proces de convergenta la moneda unica."
Campania de ipotecare in euro este prima care exploateaza reteaua de centre imobiliare creata de BCR in toamna anului trecut si care acopera principalele regiuni din tara.
Multi bancheri au remarcat o scadere a vanzarilor de credite pentru locuinte in primele luni ale anului. In contextul scumpirii finantarii din afara, BCR sustine doar pentru sase luni dobanda promotionala de 4,95%, dupa care urmeaza un salt de trei puncte procentuale. Banca se bazeaza atat pe finantarile de la Erste, cat si pe depozitele in euro atrase de pe piata locala prin reteaua de 583 de unitati. Depozitele finanteaza aproape 80% din creditele de retail in valuta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO