Bănci și Asigurări

BCR iuteste pasul sub presiunea concurentei

02.05.2007, 18:04 14

BCR va deschide anul acesta cu 60 de unitati mai mult decat programase initial, pana la un total de 125, "pentru a tine pasul cu concurenta", a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Bank, actionarul majoritar al BCR. Este insa vorba despre unitati mici, al caror cost de amenajare este estimat la circa 110.000 de euro.
"Nu va rezulta un efect dramatic la nivelul costurilor", spune Treichl.
El asteapta ca retailul sa joace "un rol de importanta majora" in cresterea activelor BCR in cursul acestui an. "Bilantul se va baza intr-o mai mare masura pe creditele de retail."
Treichl este nemultumit de slabiciunea BCR la capitolul "cont curent". "Nu este un produs cu facilitati pe masura celor oferite de concurentii nostri. Dar sper ca situatia se va schimba din iulie, cand am putea sa atragem clienti care preferau alte banci doar pentru serviciile atasate contului curent", afirma seful Erste.
El considera ca astfel BCR si-ar putea mari castigurile. "Ingustarea marjei de dobanda a incetinit, a ajuns la circa 540 de puncte de baza si speram sa o mentinem la acest nivel in trimestrul al doilea".
Treichl estimeaza ca veniturile BCR vor creste mult mai repede in a doua jumatate a anului, astfel incat sa poata fi atinsa tinta de profit de 350 milioane de euro, din care ar urma sa fie deduse costuri cu restructurarea de cel putin 40 de milioane.
"Trimestrul I a fost dominat de eforturile de aliniere la standardele Erste, vom continua in trimestrul al doilea, insa in a doua jumatate a anului mare parte din problemele organizatorice vor fi rezolvate si vom putea vinde mai mult."
Continua procesul de selectie a managerilor in sucursalele din tara pentru segmentele de retail si commercial banking. Treichl spune ca vor fi multe relocari de personal in conditiile centralizarii functiilor suport, insa cresterea retelei si a fortei de vanzari va putea absorbi angajati in masura in care acestia se vor dovedi flexibili si adaptabili. In acelasi timp, seful Erste are asteptari mari de la divizia corporate, inclusiv a departamentului "mari corporatii" recent infiintat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO