Bănci și Asigurări

BCR: Fără investiţii în infrastructură, investitorii străini vor prefera Polonia sau Ungaria

Ioana Gheorghiade, director executiv sector public şi finanţarea infrastructurii din BCR

Ioana Gheorghiade, director executiv sector public şi finanţarea infrastructurii din BCR

Autor: Cristian Hostiuc

24.06.2016, 00:06 339
BCR, cea mai mare bancă locală, spune că fără investiţii solide în infrastructură investitorii străini vor prefera Polonia sau Ungaria, ceea ce va face ca potenţialul de dezvoltare al României să fie pus în pericol.
 
De asemenea, BCR susţine că dezvol­ta­rea infrastructurii de transport şi a infra­structurii de educaţie este esenţială pentru atra­gerea sau păstrarea investitorilor în România.
 
„Dacă nu se schimbă nimic în această privinţă, investiţiile se vor concentra în con­ti­nuare în Capitală şi în oraşele mari, cu forţă de muncă calificată, ori în zona de vest a ţării, cu lanţul logistic care s-a dezvoltat în acea zonă cu acces rapid la autostrăzile din Ungaria. Fără o extindere a infrastructurii la nivelul întregii ţări, interesul companiilor private se va muta pe pieţele externe“, a menţionat Ioana Gheorghiade, director executiv sector public şi finanţarea infrastructurii din BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO