Bănci și Asigurări

BCR da bonusuri la 60 de directori pe 2009. Cum comentati?

14.02.2010, 23:08 130

BCR va acorda bonusuri pe 2009 pentru 60 de "oameni foarte buni"din banca, afirma Dominic Bruynseels, presedintele executiv alcelei mai mari institutii de credit de pe piata.

"Comitetul de remunerare a decis ca 60 de oameni foarte buni saprimeasca bonusuri pentru activitatea din 2009. Vor fi asadarbonusuri pentru aceasta categorie de angajati si cred ca este unlucru bun", a spus Bruynseels. El a precizat ca selectiaangajatilor premianti s-a facut pe baza unui sistem de evaluare aperformantelor implementat in banca.

"In principiu nu am in ghetat cresterile salariale, dar trebuiefacute unele ajustari", a mai spus seful BCR.

2009 a fost un an dificil pentru banca, provizioanele pentrucredite inghitind mare parte din profitul operational, iar profitulnet ar putea fi folosit pentru recapitalizare. Numarul de angajatia fost redus cu circa 1.200, pana la 8.766, prin externalizareaunor activitati.

Potrivit unor surse bancare, presedintele Consiliului deSupraveghere al BCR, Andreas Treichl (CEO al Erste) sivicepresedintele Manfred Wimmer (CFO al Erste) au renuntat recentla indemnizatiile anuale pentru functiile detinute la BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO