Bănci și Asigurări

BCR cere 30 de euro pentru restructurarea unui credit cu restanţe

BCR cere 30 de euro pentru restructurarea unui credit cu restanţe
19.07.2010, 15:57 62

BCR, cea mai mare bancă după active, percepe un comision de 30de euro clienţilor care au acumulat restanţe la rambursareacreditelor şi solicită o rescadenţare. Operaţiunea de restructurarea creditului nu este gratuită nici în cazul clienţilor caresolicită rescadenţarea fără să fi înregistrat întârzieri la platăpână în prezent, ci doar ca o măsură de reducere a efortuluifinanciar în contextul scăderii salariului. În acest caz, BCR cereun comision de 10 euro. Iniţial, BCR anunţase că "rescadenţarea nupresupune costuri suplimentare pentru clienţi." De fapt, dincolo decomisionul fix, rescadenţarea implică şi un cost total mai mareprin prelungirea perioadei de-a lungul căreia clientul va avea deplătit dobânzi.

Timp de şase luni, BCR oferă posibilitatea reducerii ratelor lacredite cu până la 50% prin rescadenţarea împrumuturilor,facilitate adresată în principal bugetarilor care au pierdut 25%din salarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO