Bănci și Asigurări

BCR Asigurari de Viata: Intram in top trei pana in 2008

29.03.2006, 00:00 16

BCR Asigurari de Viata are ca obiectiv pozitionarea pe unul din primele trei locuri in clasamentul asiguratorilor de profil pana la sfarsitul anului 2008, in termeni de cota de piata, valoare a portofoliului si prime subscrise, a declarat Florina Vizinteanu, directorul general al firmei.

Compania a fost infiintata in luna octombrie 2005, capitalul social initial fiind de 15 mil. lei, majorat ulterior la 21,9 mil. lei. Actionarii BCR Asigurari au aprobat, la 14 decembrie 2005, transferul portofoliului de polite de viata catre societatea BCR Asigurari de Viata, operatiunea urmand sa fie efectuata dupa ce cadrul legislativ va fi completat cu norme privind transferul de polite.

"Acest transfer nu s-a incheiat intrucat nu au fost publicate normele care reglementeaza astfel de operatiuni", a spus Vizinteanu.

La nivelul anului 2005, BCR Asigurari a raportat pe segmentul politelor de viata subscrieri din prime in valoare de 77 mil. lei, in crestere cu aproape 300% fata de anul precedent. Totalul subscrierilor companiei a fost de 297 mil. lei. Rezultatele pe segmentul asigurarilor de viata au plasat compania pe locul cinci, dupa ING Asigurari, AIG Life, Asiban si Asirom.

"Intrucat suntem la mai putin de trei luni de la inceperea activitatii, apreciem ca, in acest moment, elementele cantitative de bilant si de buget pentru 2006 pot constitui un reper important doar pentru organizarea interna a societatii, nefiind cu adevarat relevante pentru public", a spus directorul general al BCR Asigurari de Viata.

Ea a adaugat ca pentru atingerea obiectivelor, BCR Asigurari de Viata va lansa produse de tip bancassurance, va crea un portofoliu de produse diversificat, incluzand toate liniile de asigurari de viata, sanatate si pensii private, si va infiinta o echipa de vanzari formata din consilieri financiari.

"Produsele pe care compania le va lansa vor tine cont de specificitatea canalului de distributie. Astfel, pentru canalul forta proprie de vanzare vom dezvolta toate tipurile de asigurari de viata, iar pentru canalul bancar vom dezvolta produse de tip bancassurance", a afirmat reprezentantul BCR Asigurari de Viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO