Bănci și Asigurări

BCR Asigurari de Viata, afaceri de 21 mil. lei in S1

18.08.2006, 18:13 22

BCR Asigurari de Viata a subscris, in primul semestru (S1), un volum de prime de 21 mil. lei (5,83 mil. euro).
Societatea a fost infiintata la finele anului 2005. Pana la infiintarea companiei, activitatea de asigurari de viata in cadrul grupului financiar BCR a revenit BCR Asigurari.
Potrivit datelor BCR Asigurari, in perioada ianuarie-iunie 2005 societatea a consemnat venituri din polite de viata in suma de 45,85 milioane de lei.
BCR Asigurari de Viata a platit, in primul semestru al acestui an, daune de 140.000 de lei si a obtinut un profit brut de 2,64 milioane de lei.
Pentru primul an de activitate, managementul companiei si-a propus subscrierea de prime de asigurare in suma de 35 de milioane de lei.
"Intr-un interval de numai cateva luni au fost lansate deja patru linii de produse. Pentru perioada urmatoare se pregateste lansarea produselor destinate copiilor", au declarat reprezentantii societatii.
In prezent, portofoliul BCR Asigurari de Viata include produse bancassurance, planuri de pensii, produse destinate grupurilor de angajati si programe de asigurari de sanatate.
Compania si-a propus sa intre si pe segmentul fondurilor de pensii facultative odata cu finalizarea legislatiei in domeniu, actionarii societatii urmand sa aprobe, la 28 august, includerea in actul constitutiv a viitoarei activitati.
BCR Asigurari de Viata a fost infiintata in decembrie 2005 de catre Banca Comerciala Romana (BCR), impreuna cu alte patru entitati afiliate. Capitalul social al companiei se ridica la 21,9 milioane lei.
Principalul actionar este BCR, cu 65,66% din actiuni, in timp ce BCR Asigurari, Financiara SA, BCR Leasing si BCR Securities detin cate 0,68% din titlurile asiguratorului.
Un pachet de actiuni reprezentand 31,61% din capitalul social revine mai multor persoane fizice. La finele lunii iunie, societatea avea peste 120 de angajati si 14 unitati teritoriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO