Bănci și Asigurări

BCR: Angajaţii care au copii pot să lucreze de acasă sau să îşi ia concediu de uz personal, plătit de companie şi separat de cel de odihnă

BCR: Angajaţii care au copii pot să lucreze de acasă...

Autor: Ramona Cornea

11.03.2020, 16:05 2768

Banca Comercială Română, instituţie bancară care a încheiat anul 2019 cu 6.766 de angajaţi în 430 de sucursale, oferă posibilitatea angajaţilor care au copii să lucreze de acasă sau să îşi ia concediu de uz personal, plătit de companie şi separat de concediul de odihnă.

Extinderea epidemiei de coronavirus, care a ajuns la un bilanţ de 35 de infectări în România, a dus la decizia autorităţilor de a suspenda cursurile în sistemul preuniversitar în perioada 11 - 22 martie.

”În funcţie de caz şi situaţia personală, considerând inclusiv funcţiile critice în această perioadă, există posibilitatatea pentru angajaţii noştri să lucreze de acasă în această perioadă prin facilitatea tehnică (laptop, VPN), disponibilă în BCR de câţiva ani. În cazul în care acest lucru nu e posibil, dat fiind specificul activităţii, ori alte motive obiective, există categoria cererilor speciale de concediu, respectiv cel de uz personal, care este plătit de companie şi este separat de cel de odihnă. Considerăm o serie de măsuri de sprijin, asigurând în acelaşi timp permanenţa funcţiilor critice. Ne organizăm şi eficientizăm pe cât posibil activitatea, astfel încât să oferim sprijin tuturor colegilor (inclusiv colegii noştri cu copii), dar activităţile bancare să poată continua în regim normal”, au spus reprezentanţii BCR pentru ZF. 

De asemenea, BCR a decis interzicerea călătoriilor de serviciu în zonele de risc, amânarea unora dintre evenimentele mai mari programate în perioada următoare.

”Totodată, am intensificat activităţile de curăţenie în spatiile noastre, utilizând materiale dezinfectante speciale, am suplimentat dotarea punctelor sanitare cu săpun antibacterian şi am înfiinţat puncte gratuite de alimentare cu substanţe antiseptice”, adaugă reprezentanţii băncii.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO