Bănci și Asigurări

BCR a acordat TMK-Artrom un credit de 20 de milioane de euro

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

21.11.2011, 12:46 401

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group Bank, a acordat un credit de 20 de milioane de euro companiei TMK-Artrom Slatina (ART), parte a grupului siderurgic rus TMK.
Creditul, acordat pentru o perioadă de cinci de ani, este susţinut printr-o garanţie corporativă emisă de societatea mamă, OAO TMK, şi are ca scop optimizarea structurii actuale a datoriei deţinute de TMK Artrom, în concordanţă cu restructurarea strategică a portofoliului de credite, se arată într-un comunicat al BCR.

BCR a extins de asemenea facilităţile de care beneficiază TMK Artrom, astfel că plafonul pentru facilitatea de descoperire de cont a fost majorat de la 18,4 milioane de euro la 20 milioane de euro, iar scadenţa a fost majorată de la 1 la 3 ani, iar pentru linia de scontare a biletelor la ordin, de la 5 milioane de lei la 10 milioane de lei, cu scadenţă de 1 an.

În plus, banca a acordat o nouă linie de credit de trezorerie în valoare de 3 milioane de euro, cu o scadenţă de 3 ani, în vederea acoperirii riscului de rată a dobânzii şi de schimb valutar.
"Colaborarea noastră cu BCR este una pe termen lung. În 2005, am beneficiat de un credit pentru investiţii în valoare de 23,7 milioane de euro, acordat pe o perioadă de patru ani, destinat construirii şi lansării fabricii moderne de producere a ţevilor laminate la cald de la TMK Artrom. Ne-am consolidat astfel poziţia pe piaţa europeană şi aproape ne-am dublat capacitatea de producţie. Prin contractarea acestor noi facilităţi de credit, ne continuăm colaborarea pe termen lung cu banca, ridicând-o la un nou nivel strategic", a declarat, în comunicat, Adrian Popescu, directorul general al diviziei europene a TMK.

TMK este producător şi furnizor de ţevi din oţel pentru industria petrolului şi a gazelor naturale, deţinând în exploatare 24 de unităţi de producţie în Statele Unite, Rusia, România şi Kazahstan. Grupul se numără printre liderii mondiali, având cea mai mare capacitate de producţie de ţevi din oţel. Cea mai însemnată parte din volumul livrărilor TMK revine segmentului larg al tuburilor de sondare pentru industria petrolieră. În 2010, vânzările de ţevi ale TMK au totalizat aproximativ patru milioane de tone, fiind livrate către clienţi din peste 65 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO