Bănci și Asigurări

Bancpost si BRD intra in hora pensiilor private

09.08.2007, 21:01 39

Bancpost si BRD se alatura administratorilor de pensii private obligatorii in urma autorizarii de catre Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a societatilor BRD Fond de Pensii si Bancpost Fond de Pensii, numarul bancilor inscrise pe lista administratorilor de pensii private obligatorii ridicandu-se in prezent la cinci.
BRD Fond de Pensii a primit ieri autorizarea din partea CSSPP ca administrator pentru pensii obligatorii, Comisia aproband si prospectul schemei de pensii a Fondului de Pensii Administrat Privat BRD.
Tot miercuri, CSSPP a autorizat constituirea companiei Bancpost Fond de Pensii ca societate de pensii obligatorii si a avizat prospectul schemei de pensii a Fondului de pensii administrat privat AZT Viitorul Tau.
Atat Bancpost, cat si BRD fac parte din grupuri financiare internationale - EFG Eurobank, respectiv Groupe Societe Generale - care includ societati de administrare a fondurilor de investitii cu experienta pe piata locala.
Prezente pe piata administratorilor de pensii obligatorii mai sunt bancile BCR si ING, ducand la patru numarul administratorilor de pensii private pilonul II.
Potrivit legislatiei in vigoare, pentru a administrarea de pensii obligatorii (pilonul II) trebuie infiintata o companie separata, care sa aiba drept obiect de activitatea exclusiv administrarea de pensii.
Pe 6 august, BT Aegon Fond de Pensii, membra a grupului financiar Banca Transilvania, a primit autorizarea din partea Comisiei in vederea functionarii ca administrator al unui fond de pensii administrat privat.
In urma cu o saptamana, Omniasig, Interamerican, Prima si AIG au fost autorizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, completand lista administratorilor de pensii private obligatorii. La sfarsitul lunii iulie, Comisia a dat unda verde pentru administrarea fondurilor de pensii din pilonul II companiilor ING, Aviva si Allianz-Tiriac.
Comisia a avizat firma KPMG pentru activitatea de audit financiar pentru fondurile de pensii obligatorii. Pentru desfasurarea activitatii de marketing, CSSPP a autorizat societatile Destine Broker de Pensii Private, Aliat Broker de Pensii Private, Carpatica Life Broker de Pensii Private si Intercam Broker de Pensii Private ca broker de pensii private. In ceea ce priveste segmentul pensiilor facultative (pilonul III), au primit unda verde materialele publicitare pentru Fondul de Pensii Facultative AZT Vivace administrat de compania Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative.
De asemenea, CSSPP a aprobat si avizarea modificarii prospectelor schemelor de pensii ale fondurilor de pensii facultative AZT Moderato si AZT Vivace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO