Bănci și Asigurări

Băncile din România vânează bancherii bulgari pentru funcţii de conducere

Băncile din România vânează bancherii bulgari pentru funcţii de conducere

Autor: Razvan Voican

16.02.2013, 13:13 1068

Sistemul bancar de la sud de Dunăre a de­ve­nit o bază de recrutare importantă pentru pia­ţa locală, anul trecut două bănci de top 10 după active - BRD şi Bancpost - găsindu-şi noi şefi în Bulgaria.

Philippe Lhotte, 52 de ani, noul preşedinte al BRD, a condus timp de şapte ani filiala bul­ga­ră a grupului Société Générale, în timp ce Anthony Hassiotis, 58 de ani, CEO al Banc­post, a fost opt ani şef peste afacerile din Bul­garia ale grecilor de la Eurobank.

Recrutarea bancherilor în România poate fi considerată o promovare având în vedere că piaţa locală este mai mare de­cât cea din Bulgaria, iar băncile pe care le-au pre­luat au de asemenea altă anvergură, pro­vo­cările cu care se confruntă fiind mult mai com­pli­cate. Pentru Lhotte Bulgaria a fost singura ţară străină în care a lucrat de-a lungul carierei derulate integral în grupul SocGen. În schimb, pentru Hassiotis România este a no­ua piaţă pe care lucrează, având expe­rien­ţă nu numai în Europa, ci şi în SUA şi America Latină.

Bankingul bulgăresc este re­pre­zen­tat în România şi de alţi membri ai echi­pelor de conducere din bănci de top şi chiar de ban­cheri de naţionalitate bulgară. Este vorba des­pre Vladimir Kalinov, vice­preşedinte exe­cu­tiv pe retail al Raiffeisen Bank, Stanislav Geor­giev, vicepreşedinte executiv pe finan­ciar al UniCredit Ţiriac Bank sau de Grigoriy Ana­niev, directorul executiv al trezoreriei Citibank.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO