Bănci și Asigurări

Băncile au primit aprobare să discute cu clienţii la distanţă prin mijloace video

Băncile au primit aprobare să discute cu clienţii la...

Autor: Robert Manea

29.11.2021, 00:00 148

Băncile au primit aprobare să discute cu clienţii la distanţă prin mijloace video: normele privind reglementarea, recunoaşterea, aprobarea şi acceptarea procedurii de identificare a unui client prin mijloace video, au fost publicate.

„Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) salută decizia Autorităţii pentru Digitalizarea României de aprobare a normelor privind reglementarea, recunoaşterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanţă utilizând mijloace video. Decizia Preşedintelui Autorităţii pentru Digitalizarea României prin care sunt aprobate normele privind reglementarea, recunoaşterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanţă utilizând mijloace video a fost publicată săptămâna aceasta în Monitorul Oficial. Decizia reglementează cadrul juridic pentru identificarea persoanelor la distanţă utilizând mijloace video, în interacţiunea cetăţenilor la distanţă cu instituţiile publice sau cu companiile private“, potrivit ARB. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO