Bănci și Asigurări

Bancile au emis mai multe carduri in iunie

09.08.2004, 00:00 13

In luna iunie, numarul cardurilor valide aflate in circulatie a ajuns la 5.126.000. Ritmul de crestere al cardurilor valide -considerate active de Banca Nationala- a ajuns la 120.000 in iunie 2004, peste media de crestere inregistrata in intervalul ianuarie-mai, cand s-au emis doar 76.800 carduri/luna. Cresterea inregistrata in iunie este apropiata de nivelul mediu din 2003.
La inceputul anului, numarul cardurilor valide era de 4,7 milioane. Dintre acestea, aproape un milion se aflau in Bucuresti.
Numarului cardurilor emise in valuta a inregistrat in iunie o crestere de peste 16,7%. Fata de luna precedenta, numarul cardurilor in valuta a inregistrat o crestere de 9.394, ajungand la 65.797.
Intensificarea ritmului de crestere a numarului de carduri a avut loc pe fondul maririi eforturilor bancilor de popularizare a instrumentelor electronice de plata. In aceasta ofensiva bancile au recurs la atasarea de servicii suplimentare cardurilor (asigurarea pentru calatorii in strainatate), reducerea comisionelor si desfasurarea de concursuri pentru utilizatori.
Din punct de vedere al numarului de carduri emise in judete, cardurile din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov reprezinta, in continuare, ponderea cea mai importanta, respectiv 20% din total carduri.
In primelul semestru al anului, numarul de conturi ale populatiei deschise la bancile comeciale a crescut cu peste 818.000, potrivit statisticilor Bancii Nationale. Peste 25% din conturile persoanelor fizice au fost deschise la sediile sucursalelor bancare din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO