Bănci și Asigurări

Banca Transilvania poate acorda credite IMM-urilor în valoare de 1,5 mld. lei, din care 70% este garanţia Fondului European de Investiţii cu care banca a încheiat un acord

Daniel Szekely, director executiv IMM&Microbusiness la Banca Transilvania: IMM-urile fac parte din ADN-ul nostru şi este valabil şi la Banca  Transilvania. În acest moment, peste 40.000 de IMM-uri sunt clienţii noştri şi îi vom deservi cu acest instrument.

Daniel Szekely, director executiv IMM&Microbusiness la Banca Transilvania: IMM-urile fac parte din ADN-ul nostru şi este valabil şi la Banca Transilvania. În acest moment, peste 40.000 de IMM-uri sunt clienţii noştri şi îi vom deservi cu acest instrument.

Autor: Mircea Nica

26.10.2023, 11:00 1493

Garanţia FEI permite băncilor partenere să ofere condiţii de finanţare îmbunătăţite, cum ar fi dobânzii reduse, cerinţe reduse de garanţie şi cerinţe reduse de avans pentru creditele de investiţii. În plus, datorită garanţiei FEI, băncile pot oferi scadenţe mai lungi, volume de finanţare crescute şi pot sprijini segmente excluse, cum ar fi start-up-urile, care nu ar fi fost vizate în absenţa garanţiei.

Banca Transilvania şi Fondul European de Investiţii (FEI) au semnat un acord de garantare prin care banca va primi garanţii de 163 mil. euro (circa 800 mil. lei), reprezentând 70% din valoarea totală a creditelor pe care le va putea acorda IMM-urilor, de 1,5 mld. lei, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii BT.

„Ne bucurăm să fim parte din acest nou acord cu Fondul European de Investiţii, prin care vom facilita accesul antreprenorilor la noi finanţări. IMM-urile sunt partea aspiraţională din ecosistemul BT de susţinere a companiilor, cel mai mare din România, care contribuie la transformarea sustenabilă a economiei româneşti, ţinând cont de obiectivele europene“, a transmis Daniel Szekely, director executiv IMM&Microbusiness la Banca Transilvania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO