LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Cât loc de dezvoltare mai există pe piaţa cafenelelor din România. O discuţie cu Radu Savopol, cofondator 5 to Go.
Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a finalizat achiziţia acţiunilor deţinute de polonezii de la Getin Holding la entităţile Idea pe piaţa locală. Horia Ciorcilă, preşedintele băncii: Suntem încrezători că prin ceea ce ne-am propus suntem deschizători de drumuri pe piaţa bancară din România

Banca Transilvania anunţă că a finalizat achiziţia întregului pachet de acţiuni deţinut de către polonezi în capitalul social al Idea Bank, precum şi a participaţiilor în capitalul social al Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare.

Instituţia a semnat acordul de preluare în iunie, într-o tranzacţie de 213 mil. lei lei (43 mil. euro), iar recent a primit aprobările necesare finalizării tranzacţiei din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei.  

„Ne bucurăm să aducem în ecosistemul Băncii Transilvania, alături de capabilităţile BT, o nouă entitate, care are tehnologia în ADN. Suntem încrezători că prin ceea ce ne-am propus suntem deschizători de drumuri pe piaţa bancară din România, pentru clienţi tot mai orientaţi spre banking online”, spune Horia Ciorcilă, Preşedinte, Consiliul de Administraţie, Banca Transilvania.

Potrivit BT, actuala Idea::Bank va deveni un hub de digital banking, depăşind sfera băncilor tradiţionale, iar toate cele trei entităţi cunoscute în prezent sub brandul Idea vor avea noi identităţi corporative.

„Impactul pozitiv în economie şi societate al achiziţiei Idea::Bank este contribuţia la consolidarea industriei bancare şi repoziţionarea băncii ca platformă digitală, cu agendă ESG pe toate palierele”, spun reprezentanţii băncii.

Ecosistemul omni-channel al Băncii Transilvania integrează avantajele sucursalei tradiţionale cu bankingul online. Până acum, 67% din totalul clienţilor - 2,3 milioane - sunt digitalizaţi, folosind în mod curent cel puţin una dintre soluţiile digitale ale băncii – aplicaţii, Internet Banking sau Mobile Banking.  

Idea::Bank este a treia bancă achiziţionată de Banca Transilvania, după Bancpost (2018) şi Volksbank România (2015). 

Consultanţii Băncii Transilvania în această tranzacţie au fost: Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY şi Linklaters.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.