Bănci și Asigurări

Banca Transilvania: Cursul va creşte pentru că vor urma ajustări ale dezechilibrelor macro

Banca Transilvania: Cursul va creşte pentru că vor urma...

Autor: Roxana Rosu

28.07.2017, 00:00 320

Cursul mediu leu/euro îşi va menţine tendinţa de creştere pe termen scurt şi mediu şi ar putea avansa în acest an la o medie de 4,56, urmând să urce la 4,58 lei/euro în 2018, respectiv 4,60 lei/euro în 2019, potrivit prognozei Băncii Transilvania. 

„Pentru piaţa valutară previzionăm continuarea tendinţei de creştere a EUR/RON pe termen scurt şi mediu, pe fondul intensificării deficitelor gemene (deficitele concomitente de buget şi cont curent care apar atunci când sectorul privat este în echilibru - n.red.) şi al lipsei de marjă de manevră pentru politica economică internă la momentul incidenţei următoarei crize ciclice. 

Practic, ne aşteptăm ca ajustarea dezechilibrelor macroeconomice să se realizeze din nou preponderent prin cursul de schimb în trimestrele următoare“, a precizat Andrei Rădulescu, senior economist al băncii. În luna iunie, cursul a fluctuat în intervalul 4,5503 - 4,5987 la BNR, creşterea din primele săptămâni (până la nivelul maxim din vara anului 2012) fiind contrabalansată ulterior. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO