Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a făcut profit de 246 mil. lei în primul trimestru, în creştere cu 7,7%. „A fost un început de an bun.“

Horia Ciorcilă, pre­şe­dintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania

Horia Ciorcilă, pre­şe­dintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania

Autor: Claudia Medrega

27.04.2017, 00:07 1392

Banca Transilvania, a doua instituţie de credit de pe piaţa locală după active, a obţinut în primul trimestru un profit net de 246 mil. lei, în creştere cu 7,7% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, cu toate că rezultatul operaţional a fost în scădere.

Veniturile operaţionale s-au diminuat cu 2,2% faţă de martie 2016, până la 586,6 mil. lei, în timp ce cheltuielile operaţionale ale Băncii Transilvania s-au majorat cu 10,7%, la 299,9 mil. lei, conform informaţiilor anunţate de instituţia de credit din Cluj.

„A fost un început de an bun, cu rezultate conform obiectivelor şi aşteptărilor. Datorită perspectivelor dezvol­tă­rii economice din România suntem încrezători privind conti­nuarea planurilor ambiţioase de creştere şi conso­li­dare a băncii şi a Grupului BT. Suntem atenţi la opor­tunităţile pieţei bancare locale şi investim în digitalizare. Focusul nostru ră­mâne perfecţionarea relaţiei cu clien­ţii, creşterea eficienţei şi a valorii de pia­ţă a băncii“, susţine Horia Ciorcilă, pre­şe­dintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

La nivelul întregului grup Banca Transilvania, profitul net a crescut în primul trimestru cu 15,5%, la aproape 267 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO