Bănci și Asigurări

Banca din România a gigantului francez BNP Paribas a obţinut un profit de 5,5 mil. lei în 2018

Banca din România a gigantului francez BNP Paribas a...

Autor: Anelis Baciu

19.06.2019, 00:04 929

Francezii acordă în principal credite de nevoi personale la dobânzi care pornesc de la 7,9% pe an în funcţie de valoarea sumei împrumutate.

BNP Personal Finance, sucursala de la Bucureşti a celei mai mari bănci din Franţa, a închis primul an de activitate în sistemul bancar din România cu un profit net de 5,5 milioane de lei (peste un milion de euro), potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe. BNP Paribas Pesonal Finance a fost înregistrată ca sucursală bancară la BNR în luna decembrie 2017. BNP Paribas Personal Finance a absorbit businessul Cetelem, IFN-ul pe care francezii îl deţineau în România de aproape 14 ani.

Deşi portofoliul Cetelem a fost absorbit de BNP Paribas Personal Finance, francezii au decis ca activitatea comercială din Româ­nia să continue sub brandul Cetelem. O miş­care similară a fost efectuată pe pieţele din Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO