Bănci și Asigurări

Banca Asiatică pentru Dezvoltare, concurentă a Băncii Mondiale, îşi triplează capacitatea de creditare în faţa recesiunii şi pune pe masă 20 miliarde dolari

sursa foto: Hepta

Autor: Alex Ciutacu

13.04.2020, 12:11 315

Banca Asiatică pentru Dezoltare (BAD) şi-a triplat capacitatea de creditare pe care o pune la îndemâna statelor membre la 20 miliarde dolari, întrucât toate condiţiile de piaţă sugerează că economia globală se confruntă cu cel mai dur colaps de după al Doilea Război Mondial, potrivit FT.

Masatugu Asakawa, preşedintele Băncii, a explicat că va spori în continuare capacitatea de finanţare dacă recesiunea se dovedeşte a fi chiar mai dură decât estimează în prezent, sau dacă va dura mai mult.

„Ne-am concentrat pe partea de cerere, uitându-ne la consum şi investiţii în China şi în alte ţări. Acum ne concentrăm pe partea de ofertă, de asemenea. Dacă devine mai rău decât estimările noastre, vom revizui estimările şi, da, probabil vom veni cu pachete suplimentare”, a explicat Masatugu Asakawa, preşedintele Băncii Asiatice pentru Dezvoltare.

BAD se aşteaptă ca regiunea Asia-Pacific să înregistreze o creştere economică de 2,2% anul acesta, în declin faţă de o creştere de 5,2% în 2019.

Anunţul vine la câteva săptămâni după ce BAD a lansat un pachet de 6,5 miliarde dolari pentru a ajuta ţările din regiunea Asia-Pacific. Luna aceasta, Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură a anunţat un program de creditare separat, de 8 miliarde dolari.

Înfiinţată în 1966 de 31 de state, BAD a ajuns astăzi la 68 de state membre, dintre care 19 nu fac parte din regiunea Asia-Pacific. Printre acestea din urmă se numără Austria, Belgia, Canada, Danemarca sau chiar Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO