Bănci și Asigurări

Banca Agricola da din nou credite

02.06.2000, 00:00 55



Comitetul de administrare al Bancii Agricole a decis reluarea operatiunilor de creditare, primele imprumuturi fiind deja acordate unor firme care activeaza in domeniul agricol.

Pentru prima faza a operatiunilor de creditare, Banca Agricola are la dispozitie circa 120 miliarde lei, cu posibilitatea suplimentarii acestei sume.

"Primele credite au fost deja acordate. Imprumuturile se acorda in proportie de maximum 60% din totalul cheltuielilor, iar rambursarea acestora se poate face in maximum 360 de zile de la acordare", a declarat Stelian Stanga, directorul de marketing si strategie al bancii.

La creditele acordate, banca percepe o dobanda egala cu nivelul ratei scontului, practicata de Banca Nationala a Romaniei (in prezent este de 35% pe an) plus sase puncte procentuale, aceasta platindu-se odata cu ratele de credit.

Beneficiarii creditelor care ramburseaza integral creditele si achita dobanda aferenta, la termenele finale prevazute in contractele de imprumut, beneficiaza de o bonificatie de 70% din volumul dobanzii datorate.

Totodata, Banca Agricola a reluat operatiunile de administrare si de derulare pe piata interna a fondurilor provenite din resurse externe.

Potrivit oficialului bancii ,an prezent, Banca Agricola incheie acorduri de finantare cu 8 banci refinantatoare din Germania, Austria, Elvetia, Olanda si Egipt. Aceste credite se acorda pentru finantarea contractelor de import-export (in procent de 85% din valoarea de finantat, 15% constituind-o participarea agentului economic finantat), pentru achizitionarea de echipamente, utilaje si prestari de servicii din tarile refinantatoare sus mentionate. Creditele se acorda in valuta (EUR, DEM, ATS, CHF, NLG, USD) pe o perioada intre 1-5 ani, cu dobanda negociabila in functie de costurile finantarii si cu rambursare semestriala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO