Bănci și Asigurări

Avocatul Stoica a reprezentat BCR în procesul cu bancherul Răzvan Temeşan, care ceruse drepturi salariale şi daune de 5 milioane de euro

Avocatul Stoica a reprezentat BCR în procesul cu...
09.04.2015, 20:22 615

Casa de avocatură Stoica & Asociaţii a reprezentat BCR, cea mai mare bancă locală, în procesul pe care l-a avut cu un fost bancher Răzvan Temeşan, care cerut  cinci milioane de euro în contul unor drepturi salariale şi daune morale.

Temeşan a fost preşedintele Bancorex, cea mai mare bancă din anii ’90, ce a fost lichidată la începutul anilor 2000, partea bună fiind preluată de către BCR.

Temeşan a cerut drepturile salariale şi reîncadrarea în muncă de la BCR ca fiind precursoarea Bancorex.

”Echipa SCA STOICA & Asociatii, alcatuita din Valeriu Stoica, Founding Partner, Marieta Avram, Senior Partner si Adina Popescu, Associat,  a reprezentat BCR in dosarul nr. 5736/3/2012, solutionat irevocabil de Curtea de Apel Bucuresti, prin care instanta a respins irevocabil pretentiile fostului presedinte Bancorex, Razvan Liviu Temesan, de obligare a bancii la plata drepturilor salariale si daune morale de aproximativ 5 milioane de euro, precum si la recunoasterea calitatii de salariat si reintegrarea in muncă”, potrivit casei de avocatură.

Prin decizia pronuntata, joi 09.04.2015, Curtea a dispus:  „Respinge ca nefondate recursurile declarate de recurentul-reclamant TEMEŞAN RAZVAN LIVIU. Admite recursul formulat de recurenta-pârâtă BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ SA. Modifică în parte sentinţa atacată. Respinge ca neîntemeiate pretenţiile din acţiune privind obligarea pârâtei la plata către reclamant a drepturilor salariale aferente perioadei 27.02.2009-09.09.2014, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, a contravalorii dobânzii legale aferente, precum şi a daunelor morale. Respinge ca neîntemeiate pretenţiile din acţiune privind constatarea calităţii de salariat a reclamantului pe funcţia echivalentă în organigrama BCR cu cea de director general executată în cadrul Bancorex. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate.”

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este irevocabila.

Răzvan Temeşan a fost cel mai puternic bancher al începuturilor anilor 90, el conducând din 1994 până în 1997 celebra Banca Română de Comerţ Exterior, căreia i-a schimbat numele în Bancorex.

Temeşan a fost arestat la începutul lui 1997, de atunci începând un lung şir de procese, care au durat până astăzi.

El a fost iniţiatorul construcţiei celebrei clădiri Bancorex de pe Calea Victoriei, unde acum se află sediul central al BCR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO