Bănci și Asigurări

Avocaţii de la Wolf Theiss au asistat Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank în acordarea unui împrumut verde de 200 mil. euro dezvoltatorului de centre comerciale NEPI Rockcastle

Avocaţii de la Wolf Theiss au asistat Erste Group Bank...

Autor: Cristina Bellu

20.04.2023, 15:29 184

Firma de avocatură Wolf Theiss a consiliat Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank S.A. în acordarea unui împrumut verde garantat de 200 milioane euro, pe cinci ani, principalului investitor şi dezvoltator de centre comerciale din România, NEPI Rockcastle.

Compania urmează să folosescă împrumutul în scopul finanţării a două dintre centrele sale comerciale din România, Mega Mall Bucureşti şi Promenada Sibiu.

Echipa de Banking & Finance din cadrul biroului Wolf Theiss din Bucureşti, condusă de Partener Claudia Chiper, a oferit asistenţă juridică celor două bănci în procesul de finanţare, care a presupus negocierea, semnarea şi pregătirea utilizării creditului sindicalizat la termen şi a documentelor financiare aferente.

Claudia Chiper a lucrat îndeaproape cu Senior Associates Iuliana Stoicescu şi Alexandru Asaftei şi Associate Cătălin Sabău de la biroul din Bucureşti în legătură cu activitatea tranzacţională. Partener Roxana Dudău şi Counsel Dana Toma, din cadrul echipei de Real Estate, au oferit consultanţă în ceea ce priveşte procesul de audit juridic legat de cele două centre comerciale.

"Implicarea noastră în această tranzacţie subliniază, printre altele, sprijinul nostru în implementarea acordurilor de finanţare ecologică şi în crearea unui cadru solid pentru astfel de împrumuturi", spune Claudia Chiper, Partener şi Coordonator al practicii de Drept Financiar şi Bancar în cadrul biroului Wolf Theiss din Bucureşti.

NEPI Rockcastle este cel mai mare proprietar, dezvoltator şi administrator de centre comerciale listat la bursă din Europa Centrală şi de Est, deţinând un portofoliu de peste 2.000.000 de metri pătraţi de magazine în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est: România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Republica Cehă, Serbia şi Lituania. Creşterea sa este susţinută de un program de dezvoltare de 677 de milioane de euro, însoţit de achiziţii cu efect de creştere, cele mai recente achiziţii ale companiei fiind Forum Gdansk Shopping Centre (Gdansk) şi Copernicus Shopping Centre (Torun), ambele în Polonia.

 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO