Bănci și Asigurări

Aviva vrea 7% din asigurarile de viata

05.06.2003, 00:00 15



Compania de asigurari de viata Aviva Romania a incasat din prime de asigurare pe primul trimestru al acestui an 1,5 mil. $ (50,8 mld. lei), in crestere cu 83% fata de perioada similara a anului trecut.



"Anul 2002 a fost unul bun, chiar foarte bun pentru Aviva, tinand cont de evolutia mediului de afaceri extern si intern, iar rezultatele inregistrate in primul trimestru al acestui an se incadreaza in aceeasi linie", a declarat ieri Catalin Mitu, directorul de vanzari al companiei.



El a mai spus ca in acest moment compania se situeaza pe locul patru in clasamentul asiguratorilor de viata, cu o cota de piata de aproximativ 4%, iar tinta pentru acest an este urcarea cu un loc in clasament, lucru care presupune castigarea unei cote de pana la 7% din piata. Primele trei companii in topul asiguratorilor de viata sunt ING Nederlanden, Asirom si AIG Life.



"Anul trecut, piata a fost putin <umflata> de asigurarile de viata platite de angajatori in numele salariatilor (ca forma de crestere a veniturilor acestora fara suportarea taxelor - scheme de tipul employee benefits - n.r) si cred ca in acest an se va produce o ajustare a pietei", a declarat Mitu pentru Ziarul Financiar.



In ceea ce priveste programele de investitii ale companiei, directorul de vanzari al Aviva a spus ca cele mai bune performante le-au avut Practic - in lei - care pe primele cinci luni ale anului a inregistrat o crestere de 6,35% si Actual - in euro - cu o crestere de 5,83%.



In luna martie a acestui an compania si-a majorat capitalul social de la 14,5 milioane de dolari, la 16 milioane de dolari. "Aceasta majorare ne plaseaza pe locul al doilea in topul companiilor de sigurari de viata din punctul de vedere al capitalului social si ne asigura o marja de solvabilitate de 12,7, cu mult peste normele impuse de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor", a spus Carl Boehr, presedintele Aviva.



Portofoliul companiei cuprinde zece produse, dintre care doua sunt de tip bancassurance - Stejar si Brad, distribuite prin Banca Romana pentru Dezvoltare. Compania a sarbatorit ieri un an de la schimbarea numelui, in iunie 2002, Comercial Union Asigurari de Viata devenind AVIVA Asigurari de Viata. Actionarul majoritar al companiei este grupul britanic de asigurari Aviva. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO