Bănci și Asigurări

Austriecii cedează conducerea Volksbank unui bancher francez

Austriecii cedează conducerea Volksbank unui bancher francez

Autor: Ciprian Valentin Botea

12.07.2012, 00:07 745

Francezul Benoît Catel a preluat luna aceasta poziţia de preşedinte executiv al Volksbank, a şaptea bancă locală după activele deţinute, el înlocuindu-l pe austriacul Johann Lurf, care s-a retras de la conducerea băncii după doi ani de mandat.

Volksbank anunţase din luna mai plecarea lui Lurf, dar a ţinut secret numele noului şef până la obţinerea aprobării de la BNR. Numirea lui Catel la şefia băncii vine în contextul în care austriecii de la Volksbank au decis să cedeze controlul operaţional asupra subsidiarei locale acţionarilor minoritari - grupul francez Banque Populaire Caisse D'Epargne şi nemţii de la DZ Bank.

Catel, 50 de ani, lucrează de la începutul anilor 2000 pentru Caisse D'Epargne, care a fuzionat cu Banque Populaire în urmă cu trei ani, formând grupul BPCE. El a condus anterior filiala din Reunion a grupului francez. Banque Populaire devine în acest context a patra bancă franceză care se implică activ în sistemul bancar local, după Société Générale, acţionarul majoritar al BRD, şi Crédit Agricole, care a preluat recent Emporiki Bank România de la grupul elen Emporiki şi şi-a adus propriul brand pe piaţa românească. Banque Populaire deţine 24,5% din acţiunile Volksbank România.

Citiţi cine este Mircea Mihăilescu pewww.zfcorporate.ro

Un bancher francez de la Banque Populaire preia proiectul de redresare a Volksbank

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO