LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/ BRD, SUD & SUD – VEST: TABLA FINANŢĂRILOR 2021. Un ghid pentru IMM-uri în universul programelor cu fonduri europene şi naţionale
Bănci și Asigurări

De ce au nevoie băncile de informaţii precum salariul, locul de muncă, expunerea politică şi starea civilă atunci când un client îşi deschide un simplu cont? Thomas Bernet, chief risk officer la ING Bank România: Există, în primul rând, o cerinţă de raportare pe care legea o aduce, care constă în limita tranzacţiei

♦ Aurelian Dochia, fost bancher: Există anumite reglementări, nu doar în România, ci la nivel european. Cred că platforme sociale precum Facebook au mai multe informaţii despre viaţa personală a oamenilor decât o bancă ♦ Dragoş Cabat, fost bancher: Reprezentantul băncii trebuie să te cunoască, iar până a venit pandemia trebuia să te şi vadă.

Băncile solicită clienţilor in­for­maţii precum sala­riul, locul de muncă, expu­nerea politică şi sta­rea civilă din cauza unei di­rective europene pentru combatarea spă­lării banilor, care le forţează să-şi în­trebe clienţii sursa veniturilor şi averii, iar în acelaşi timp banca trebuie să ra­porteze activităţile suspicioase ale con­turilor clienţilor pe baza a cât mai multe in­formaţii obţinute de la aceştia, a spus Thomas Bernert, chief risk officer la ING Bank România, pentru ZF.

„Directiva AML (Anti Money Laun­dering) ne forţează să întrebăm sursa veni­turilor şi averii. Aceste in­for­ma­ţii tre­buie să le avem pentru că dacă este ce­va suspicios în activitatea cli­en­tului, tre­buie să-l detectăm. Pentru a o de­tec­ta, trebuie să avem informaţiile ne­ce­sare de bază. Dacă detectăm ceva sus­pi­cios suntem obligaţi să raportăm acel cont, pentru a se lua măsurile nece­sa­re în cazul în care există o fraudă în acest sens. Scopul este să prevenim frau­da fi­nanciară“, a explicat Thomas Bernert.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.