Bănci și Asigurări

Astra: avem aprobarea tacita a majorarii

21.11.2003, 00:00 14



Compania de asigurari Astra considera ca majorarea capitalului prin aport in natura cu imobilul de birouri City Business Center, prin care capitalul social a crescut de la 344,7 mld.lei la 1.574,8 mld.lei, a fost avizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.



Membrii Consiliului CSA au declarat in mai multe randuri ca operatiunea de majorare a capitalului social al companiilor de asigurari trebuie facuta, conform legii, doar in numerar. Ca urmare, nu au acordat avizul pentru majorarea de capital. Reprezentantii Nova Trade spun insa ca in cazul Astra trebuie aplicata legea privatizarii. Nova Trade si-a asumat, conform contractului de privatizare a Astra, investitii de peste 40 milioane $.



"Din punctul nostru de vedere, consideram ca avem avizul CSA pentru aceasta majorare a capitalului social. Conform legislatiei acceptarii tacite, atata timp cat nu am primit raspunsul la cererea noastra de aviz in 30 de zile, inseamna ca ni s-a aprobat cererea", a spus Dan Adamescu, patronul Nova Trade, compania care detine pachetul majoritar de actiuni la Astra Asigurari.



CSA nu a comentat ieri declaratiile patronului Nova Trade.



La sfarsitul lunii aprilie anul acesta, Consiliul de Administratie al Astra a hotarat majorarea capitalului social cu peste 1.230 miliarde de lei, prin subscrierea de catre Nova Trade, actionarul majoritar al companiei, a peste 46,3 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 26.565 lei/actiune.



Trei dintre actionarii minoritari ai companiei de asigurari, SIF Moldova, Muntenia si Banat-Crisana, au contestat in instanta operatiunea de majorare a capitalului, sustinand ca nu sunt de acord cu majorarea de capital in natura. Actiunea este acum in prima instanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO