Bănci și Asigurări

Asigurătorul Gothaer vine cu o nouă acoperire la poliţele de asigurare medicală pentru călătorii în străinătate, cea a asigurării bunurilor din casă

Asigurătorul Gothaer vine cu o nouă acoperire la...

Autor: Mircea Nica

13.01.2021, 00:00 117

Gothaer, subsidiara locală a grupului german cu acelaşi nume, a decis să îşi actualizeze oferta din portofoliu printr-o nouă clauză suplimentară ataşată asigurării medicale pentru călătorii în străinătate, care are în vedere asigurarea bunurilor din casă, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

„O parte importantă a strategiei noastre este reprezentată de dezvoltarea unor produse de asigurare care să răspundă nevoilor consumatorilor“, a transmis Cosmin Angheluţă, director general adjunct&director executiv vânzări la Gothaer Asigurări Reasigurări. Decizia privind introducerea unei clauze suplimentare a venit ca urmare a unui sondaj realizat în 2019 de UNSAR.

Studiul scoate în evidenţă faptul că 65% dintre români au declarat că incendiul este cel mai important risc de care oamenii se tem atunci când vine vorba de siguranţa locuinţei şi doar o locuinţă din 5 este asigurată în România. În acelaşi timp, 43,8% dintre participanţi susţineau că nu au o persoană de încredere care să aibă grijă de locuinţa lor cât sunt plecaţi, 43,8% susţineau că nu deţineau o asigurare facultativă pentru locuinţă cu acoperire pentru bunuri, iar 80% erau de părere că existenţa unei asigurări de călătorie care să acopere şi bunurile din locuinţă în perioada în care sunt plecaţi ar fi apreciată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO