Bănci și Asigurări

Asigurătorul deţinut de EximBank a avut afaceri de 4 mil. euro în primul semestru

Asigurătorul deţinut de EximBank a avut afaceri de 4 mil. euro în primul semestru

Autor: Adrian Dumitrache

21.09.2012, 00:00 237

EximAsig, asigurătorul controlat de banca de export-import EximBank, a subscris în primul semestru prime cu o valoare cumulată de 17,5 milioane de lei (aproape 4 mil. euro), de două ori peste nivelul înregistrat pe întreg anul 2011.

Compania a ajuns astfel la o cotă de piaţă de 0,43% din industria asigurărilor. Ponderea cea mai importantă în portofoliul companiei o deţin asigurările de garanţii, cu peste 90% din total, acestea înregistrând o creştere de şase ori a primelor subscrise faţă de perioada similară a anului trecut. Cota de piaţă pe segmentul asigurărilor de garanţii s-a majorat la aproape 18%, de la 6% în iunie 2011, compania situându-se pe locul trei în clasamentul societăţilor care emit astfel de poliţe.

Valoarea despăgubirilor plătite în primul semestru al anului a fost de 52.000 lei, dublu faţă de primele şase luni ale anului trecut, în contextul creşterii întregului volum de business al companiei. EximAsig este o societate specializată în asigurarea riscurilor financiare şi a altor tipuri de riscuri complementare acestora (bunuri, răspunderi, cargo, accidente) asociate operaţiunilor de export, cât şi operaţiunilor comerciale interne. Societatea a fost înfiinţată în anul 2009, iar banca de stat EximBank deţine peste 90% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO