Bănci și Asigurări

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group raportează profit net de 202 mil. euro în S1/2022, plus 8,6% an/an şi subscrieri de 6,44 mld. euro, în creştere cu 11,6%. Subscrierile din zona Europei Centrale şi de Est, care cuprinde şi România, au crescut cu 20%

Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group

Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group

Autor: Cristina Bellu

18.08.2022, 10:35 101

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), prezent pe piaţa locală prin intermediul a trei companii de asigurări, respectiv Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a încheiat primul semestru din 2022 cu un volum al subscrierilor de 6,44 mld. euro, în creştere cu 11,6% faţă de perioada similară a anului 2021, în timp ce profitul net a ajuns la 202 mil. euro, echivalentul unei majorări de 8,6%, arată informaţiile transmise joi de reprezentanţii VIG.

Toate liniile de business şi pieţele VIG au consemnat un avans al primelor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Rata semnificativă de creştere, de două cifre, se datorează în special liniilor de business de asigurări generale (asigurări RCA: 975,2 milioane de euro, plus 20,3%; asigurări CASCO: 787,5 milioane de euro, plus 11,1%; asigurări de proprietăţi şi răspunderi: 3,323 miliarde de euro, plus 15,2% şi asigurări de sănătate: 411,8 milioane de euro, plus11,9%).

Asigurările de viaţă cu primă regulată au atins un volum de 1,418 miliarde de euro (plus 4,1%), iar asigurările de viaţă cu primă unică un nivel 485,4 milioane de euro (plus 8,9%).

Cele mai mari creşteri ale volumului de prime s-au consemnat în Republica Cehă, Austria şi în regiunea ECE extinsă, unde România şi Statele Baltice au înregistrat avansuri importante.

De altfel, în zona Europei Centrale şi de Est, din care face parte şi România, VIG a raportat pentru S1 un volum al primelor brute subscrise de 1,72 mld euro, în creştere cu 20,3% faţă de perioada similară a anului trecut.

”Traversăm în continuare o perioadă foarte dificilă, marcată în primul rând de războiul din Ucraina, inflaţia ridicată şi pandemia ce încă îşi face simţite efectele. Deşi aceste influenţe, care au impact şi asupra industriei asigurărilor, umbresc perspectivele economice, Grupul continuă să dea dovadă de o soliditate remarcabilă, reflectată încă o dată de îmbunătăţirea indicatorilor cheie”, concluzionează Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO