Bănci și Asigurări

Asiguratorii nu asteapta schimbari de pozitii dupa aderare

17.11.2006, 18:20 22

Asiguratorii si brokerii de asigurari romani nu cred ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va schimba pozitiile principalilor jucatori de pe piata asigurarilor.
"Nu vad cum un broker de asigurari strain ar putea veni in Romania din 2007 si in doi ani sa ajunga in Top 10, deoarece piata a ajuns la un anumit nivel in care fiecare broker are o baza stabila de clienti si va fi destul de greu sa aiba loc o schimbare semnificativa", a declarat Gheorghe Grad, director executiv al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermedieri si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR).
Ivan Donchev, managing director al brokerului de asigurari bulgar Marins International, crede ca nu va avea loc o invazie a asiguratorilor straini pe pietele din Bulgaria si Romania, daca tinem cont de experienta statelor nou intrate in UE.
Karina Rosu, directorul executiv al brokerului de asigurari AON, considera ca unul dintre principalele efecte ale aderarii Romaniei la UE se vor resimti pe segmentul asigurarilor de nisa. "Din 2007 vor intra pe piata companii de asigurari din strainatate si va oferi produse de nisa care nu exista momentan pe piata sau care sunt mult mai performante decat cele existente", a explicat Rosu.
Schimbari se vor produce insa pe piata din Republica Moldova. "Moldovenii vor avea nevoie de viza pentru a intra in Romania si implicit de asigurari medicale, ce va determina o crestere a volumelor vandute", a afirmat Virgiliu Bujor, director de vanzari al companiei de asigurari QBE ASITO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO