Bănci și Asigurări

Asigurătorii locali vând poliţe de 360 mil. euro prin bancă, de 20 de ori mai puţin decât cei polonezi

Asigurătorii locali vând poliţe de 360 mil. euro prin...

Autor: Ciprian Botea

02.03.2014, 21:24 160

Companiile de asigurări locale distribuie prin canalul bancassurance poliţe în valoare de 360 milioane de euro pe an, ceea ce înseamnă o cincime din totalul primelor subscrise anual pe piaţa locală, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă şi consultanţă Finaccord.

Practic, România se poziţionează pe ultimul loc într-un top al pieţelor europene în funcţie de volumul total al poliţelor de asigurare vândute prin reţelele teritoriale ale băncilor. Spre comparaţie, ţări din regiune au pieţe de bancassurance de 10-20 de ori mai mari. Astfel, piaţa de bancassurance este de 3,1 miliarde de euro în Cehia şi 8,6 miliarde de euro în Polonia. În Belgia, poliţele vândute prin canalul de bancassurance se apropie de 30 miliarde de euro, iar în Italia însumează 72 miliarde de euro, potrivit datelor din raportul Global Bancassurance 2014 al Finaccord.

„România lipseşte din clasamentul european al pieţelor de bancassurance, deşi este a şaptea piaţă din Uniunea Europeană ca dimensiune”, potrivit Finaccord. Compania Profiduciaria va organiza miercuri 5 martie primul forum de bancassurane desfăşurat la Bucureşti, care va reuni specialişti din bănci şi asigurări.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO