Bănci și Asigurări

Asigurarile de viata au ridicat rezultatele Interamerican

29.11.2004, 00:00 14

Compania de asigurari Interamerican Romania a avut  prime subscrise pentru primele noua luni ale anului cu 35% mai mari fata de anul trecut, ajungand la un nivel de 11,1 milioane euro.
Pentru aceeasi perioada, primele brute incasate a crescut cu 15%, ambele totaluri fiind impulsionate de sectorul asigurarilor de viata.
In asigurari de viata, Interamerican a raportat prime brute subscrie de 4,76 milioane euro, in crestere cu 39% fata de anul trecut, in timp ce asigurarile generale au inregistrat o crestere inferioara (32%), ajungand la 6,34 milioane euro.
Despagubirile au fost mai insemnate si cu o crestere mai mare pentru sectorul de asigurari generale, 2,57 mil. euro, fata de 0,17 mil. euro pentru asigurari de viata. Totalul acestora a atins nivelul de 2,75 milioane euro, inregistrandu-se astfel o majorare a ratei despagubirilor cu 50%.
Interamerican, membra a grupului financiar pan-european Eureko, a avut anul trecut afaceri de circa 12 milioane de euro pe piata romaneasca, in masura aproximativ egala din asigurari de viata si asigurari generale. Compania este in primele zece companii la asigurari de viata, dar nu si la asigurari generale.
Pentru inceputul anului viitor, compania are in plan vanzarea primelor polite de asigurari medicale private iar spitalul privat Euroclinic va fi deschis la sfarsitul primului trimestru 2005. Investitia reprezinta primul spital privat construit de un investitor strain in Romania.
In prezent, pe piata asigurarilor private de sanatate activeaza doar trei companii: Interamerican, Omniasig Addenda si Aviva Asigurari de Viata, investitiile in acest sector recuperandu-se in minim 5-6 ani. 
Reprezentantii industriei estimeaza o creste de 20-25% a pietei asigurarilor in 2004. Pe "agenda" anului 2005 sunt scumpirea politelor de raspundere civila auto, aplicarea noii legislatii abia adoptate, separarea in doua companii separate a activitatii companiilor mixte dar si adoptarea leului nou.
dan.zavoianu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO