Bănci și Asigurări

ASF vrea să prelungească valabilitatea poliţelor RCA emise de Euroins, care ar înceta de drept pe 8 septembrie 2023, cu încă 90 de zile. Pe cine ajută de fapt această propunere dacă şoferii care au poliţe valabile la Euroins primesc încă trei luni în care să adâncească gaura la FGA?

ASF vrea să prelungească valabilitatea poliţelor RCA...

Autor: Mircea Nica

10.08.2023, 00:05 6583

♦ În luna iunie mai erau circa 2 milioane de şoferi cu poliţe RCA active emise de Euroins l Săptămâna trecută, ASF a propus un alt proiect prin care măreşte perioada dintre emiterea unei poliţe RCA şi momentul în care intră în valabilitate de la 30 de zile la 60 de zile. Dacă scopul a fost de a nu aglomera asigurătorii şi a da timp şoferilor să îşi facă asigurări RCA din timp, de ce ASF vrea şi să mărească valabilitatea poliţelor RCA ale Euroins cu încă trei luni?

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a înaintat o propunere guvernului de a prelungi valabilitatea poliţelor emise de Euroins, care ar înceta de drept pe 8 septembrie 2023, cu încă 90 de zile, potrivit declaraţiilor făcute de Valentin Ionescu, director în cadrul ASF, la un post de televiziune. Dacă perioada de valabilitate se măreşte cu trei luni înseamnă că majoritatea poliţelor vor expira până în decembrie şi nu ar mai exista situaţia restituirilor de primă. Pe de altă parte, în cele trei luni gaura la FGA ar putea să se adâncească şi mai mult.

ASF a retras autorizaţia de funcţionare a Euroins România pe 17 martie 2023, moment în care s-a constatat insolvenţa şi s-a demarat promovarea procedurii de faliment împotriva companiei. Ulterior, pe 9 iunie Tribunalul Bucureşti a demarat oficial intrarea în faliment a Euroins, CITR fiind desemnat lichidator judiciar.

Conform ultimelor cifre, în luna iunie mai erau circa 2 milioane de şoferi cu poliţe RCA active emise de Euroins. Având în vedere numărul încă mare de asiguraţi care încă au poliţă la Euroins, şansele ca în cele trei luni de valabilitate extinsă să producă în continuare daune, adâncind gaura la FGA sunt foarte mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO