Bănci și Asigurări

ASF va trimite Parlamentului un proiect privind poliţele RCA după ce preţurile au crescut cu 300%

Reprezentanţii ASF au anunţat ieri că vor propune Parlamentului un proiect de lege prin care să li se permită să aplice sancţiuni firmelor de asigurări care practică tarife mai mari la poliţele RCA, parlamentarii ameninţând că vor cere demiterea conducerii ASF dacă nu primesc proiectul.

„Noi vrem să modificăm Legea 136, o lege destul de veche, legea 136/195. Această lege se va intitula «Legea asigurărilor obligatorii din România» şi vom lua, cu ajutorul Parlamentului o serie de competenţe pentru a putea sancţiona acele companii de asigurări care stabilesc preţuri exagerate sau prohibitive (…) 300% sunt cazuri izolate“, a subliniat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Marius Vorniceanu, în cadrul unei dezbateri organizată de Comisia de transporturi din Camera Deputaţilor.

Vicepreşedintele ASF a explicat că s-au luat o serie de măsuri pentru a-i ajuta pe transportatori, în sensul scăderii preţurilor la poliţele RCA. „De îndată ce ASF a fost sesizată şi a luat act de o creştere substanţială la tarifele RCA la transportatori a declanşat un control, pe modelul de calcul actuarial la companiile respective. Controlul se află în curs de finalizare şi vom avea concluziile care se vor desprinde din acest control“, a mai spus Vorniceanu.

La rândul său, preşedintele Comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor Mihai Lupu le-a cerut reprezentanţilor ASF să vină cât se poate de repede cu un proiect de lege, în caz contrar membrii comisiei vor cere demiterea întregului board de conducere al ASF. El a precizat că s-au semnalat cazuri în care preţul poliţelor RCA a crescut şi cu 300% în ultimii 3 ani.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.