LIVE: Acum la ZF Live. Ce investiţii se fac în agricultură şi în hoteluri în Transilvania?
Bănci și Asigurări

Anca Petcu, chief transformation officer în cadrul BCR, a fost recrutată de First Bank pentru poziţia de chief opperations officer

♦ Anca Petcu va coordona proiecte de importanţă strategică pentru First Bank, cu impact în dezvoltarea businessului, managementul schimbării şi digitalizare, preluând responsabilităţi de conducere a operaţiunilor şi diviziei IT, logistică & procurement, back office treasury, project management şi IT Security.

First Bank, deţinută de fondul de investiţii J.C. Flowers, anunţă numirea Ancăi Petcu în rolul de Chief Operations Officer (COO), poziţie din care îi va raporta lui Henk Paardekooper, CEO First Bank şi prin care devine membră a echipei executive a companiei, ca Vice Preşedinte.

Înainte de a se alătura First Bank, Anca Petcu a deţinut rolul de Chief Transformation Officer în cadrul BCR, unde a contribuit la definirea şi implementarea iniţiativelor de transformare a băncii, coordonând direcţia de Strategie, cea de Management al Proiectelor şi cea de Procese şi Reglementări, anunţă First Bank într-un comunicat.

Anca Petcu are o expertiză de peste 20 de ani în industria serviciilor financiare, banking şi leasing, în domenii precum vânzări retail şi corporate, administrarea riscului, restructurare şi transformare digitală.

În First Bank, ea va coordona proiecte de importanţă strategică pentru bancă, cu impact în dezvoltarea business-ului, management-ul schimbării şi digitalizare, preluând responsabilităţi de conducere a operaţiunilor şi diviziei IT, logistică & procurement, back office treasury, project management şi IT Security.

“Transformarea noastră presupune în esenţă crearea unor sinergii între procese şi oameni, în beneficiul direct al clienţilor”, spune Anca Petcu.

Anca Petcu a absolvit Academia de Studii Economice, cursuri de specializare la IESE Business School şi este alumni London Business School.

First Bank (fosta Piraeus Bank), este deţinută de fondul american de investiţii J.C. Flowers, cu o participaţie de peste 70%, aceasta fiind prima investiţie a fondului american în România. Din acţionariatul First Bank mai fac parte BERD, cel mai mare investitor instituţional străin din România, şi conducerea băncii.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.